Από τα 45 στα 50 το όριο επανατοποθέτησης των δημοτικών αστυνομικών

Στα 50 έτη αυξάνει το οριο ηλικίας για τους δημοτικούς ασυτνομικούς, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέβαλε προσπάθεια για άρση του κριτηρίου ηλικίας των 45 ετών σε θέσεις στην Αστυνομία και τις φυλακές, που ίσχυε μέχρι σήμερα, εμποδίζοντας την επανατοποθέτησή τους.

Έτσι, το όριο ηλικίας για την αίτηση επανατοποθέτησης στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία) και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (καταστήματα κράτησης) αυξάνεται από τα 45 στα 50 έτη. Όπως γίνεται γνωστό ήδη έχουν υπογραφεί οι σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις (ΚΥΑ).

Η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών με βάση τα όσα ορίζει το υπουργείο, θα γίνεται στις νέες θέσεις θα γίνει μόνο με βάση τις προτιμήσεις τις οποίες έχουν ιεραρχήσει στην αίτησή τους. Δεν υπάρχει περιορισμός για τον αριθμό θέσεων και γι' αυτό πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί από την επαρχία έθεταν ως πρόβλημα το να μη γίνουν δεκτοί στη θέση που υπάρχει στην περιοχή τους εάν την προτιμήσει κάποιος άλλος από μεγάλο αστικό κέντρο και με περισσότερα προσόντα, καθώς απουσιάζει το κριτήριο της εντοπιότητας από τη διαδικασία αυτή.