Διακοπή στη δίκη για το σκάνδαλο των ομολόγων

Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη του Δημήτρη Καπράνου, πρώην προέδρου του ταμείου των δημοσιογράφων, ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης) για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων). Η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 27 Ιανουαρίου του 2014

Κατηγορούμενοι είναι 7 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Δεμέστιχας, πρόεδρος του ΤΕΑΦΥΕ (Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών), ο Γιώργος Παπαμαρκάκης, ιδιοκτήτης της χρηματιστηριακής ΝΑΜ (North Asset Management) και ο Νίκος Δεσποτόπουλος, πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου "Μεταξά", ο μόνος που παραμένει προφυλακισμένος, στο ίδιο κελί με τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο.

Το ύποπτο ομόλογο ήταν ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού σε βάρος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, απιστίας, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και δωροδοκίας. Το στοιχείο, στο οποίο αναμένεται να επικεντρωθεί η υπόθεση είναι η διαδρομή του χρήματος, καθώς ο Δημήτρης Καπράνος εμφανίζεται ως αποδέκτης - μετά την αγορά του ομολόγου - εμβασμάτων περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, μέσω κινήσεων σε τράπεζες του εξωτερικού.