Πολυτεχνείο: 40 χρόνια μετά κι ο κόσμος αφήνει ένα λουλούδι…

Στη συμπλήρωση των 40 ετών από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ο κόσμος συρρέει ήδη από το πρωί της Κυριακής 17 Νοεμβρίου στο χώρο του μνημείου για να αποτίσει τιμές.

Η κατάθεση στεφάνων για την 40η επέτειο έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Μικροί και μεγάλοι αφήνουν λουλούδια και στεφάνια για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών. Οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 15:00 της Κυριακής, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι πύλες στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου ήταν ανοιχτές για το κοινό μέχρι τις 13:00 της Κυριακής 17 Νοεμβρίου, με την περιφρούρηση του κτιρίου να έχουν αναλάβει φοιτητές και καθηγητές.

Υπενθυμίζεται ότι για τρίτη μέρα, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκπέμπουν ραδιοφωνικό πρόγραμμα μέσα από τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Στο μεταξύ, η Αθήνα θυμίζει "φρούριο" από τις μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται επί ποδός, αλλά και λόγω των αυστηρών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και του κλεισίματος, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ πέντε σταθμών του μετρό.

Διαβάστε πώς ήταν το Πολυτεχνείο και ότι αυτό συμβολίζει μέσα από τα μάτια πασίγνωστων και αφανών πρωταγωνιστών της εποχής, αλλά και μέσα από τα μάτια των ποιητών, καθώς και τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, για τους οποίους πολύς λόγος έχει γίνει.