Συνεχίζονται οι τοπικά έντονες καταιγίδες

Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες αναμένουμε την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 στο Ιόνιο και στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, 12 έως 23 στη βόρεια Ελλάδα, 15 έως 24 στη δυτική Ελλάδα, 11 έως 21 στο βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 25 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νοτιοανατολικά με ένταση από 6 έως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι ανατολικοί - νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από το βράδυ και από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο βορειοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι βαθμιαία κατά τόπους σε θυελλώδεις.

Νεφώσεις με λίγες βροχές κατά περιόδους και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι.

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί και στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, στο weather.gr.

Η νεροποντή της Δευτέρας, όπως επίσης και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην Αττική.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δέχθηκε πάνω από 250 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και σε όλα τα περιστατικά επιχείρησαν 30 συνεργεία της Πυροσβεστικής.

Για άλλη μία φορά από την καταρρακτώδη βροχή στην Αττική είχε μετατραπεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας σε ποτάμι η συμβολή της Πειραιώς με την Χαμοστέρνας, με αποτέλεσμα να παραμείνει για αρκετή ώρα κλειστή.

Από την καταρρακτώδη βροχή υπέστη καθίζηση ο δρόμος στη Λεωφόρο Φυλής στο Καματερό, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δ. Γούναρη και Καματερού.