Υπό βροχή ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμια, ματαιώθηκε η πορεία ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς τη Βουλή ενώ η πορεία  ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως ματαιώθηκε λόγω καιρού.

Κλειστοί παρέμεναν οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και η οδός Σταδίου, ενώ από τις 09:30 είναι κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι δικαστικοί υπάλληλοι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:00, μετά τα μεσάνυχτα, έως τις 00:00, πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Θα συμμετέχουν επίσης και οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους Δήμους.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν επίσης η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Μετ' εμποδίων, θα πραγματοποιούνται και οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, ενώ ακυρώσεις και αλλαγές θα υπάρχουν και στις πτήσεις, λόγω στάσεων εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από 12:00 έως 16:00.

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Την Τετάρτη, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 09:00 έως τις 21:00. Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα διεκδικούν:

- Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.

- Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

- Να καταργηθούν τα "χαράτσια" και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.

- Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

- Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.

- Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.