Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα εκτέλεσαν τους χρυσαυγίτες

Δέκα δευτερόλεπτα χρειάστηκαν οι δράστες να εκτελέσουν εν ψυχρώ τους δύο χρυσαυγίτες έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Στο σημείο της εκτέλεσης, μαζί με τα τρία θύματα, βρισκόταν και τέταρτο άτομο που γλίτωσε από τα πυρά, το οποίο θεωρείται μάρτυρας - κλειδί και η κατάθεση του αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής που είδαν το βίντεο από το περιστατικό αναφέρουν ότι ο εκτελεστής ήταν ψυχρός και κυνικός και το χτύπημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο.

Ο δράστης και ο συνεργός του επέβαιναν σε λευκή μηχανή Africa Twin και σταμάτησαν στα 50 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας. Στην συνέχεια, κατέβηκαν από τη μηχανή, πλησίασαν στα 15 μέτρα και ο δράστης άρχισε να πυροβολεί.

Μάλιστα η αντιτρομοκρατική βλέπει ομοιότητες με την μεθοδολογία της δολοφονικής επίθεσης της "Σέχτας Επαναστατών" εναντίον του Σωκράτη Γκιόλα και του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριου Σάββα στα Κάτω Πατήσια,τον Ιούνιο του 2009.

Η τακτική των πυροβολισμών σε θώρακα και κεφάλι και στη συνέχεια η χαριστική βολή, ήταν ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο Γκιόλιας στις 19 Ιουλίου 2010, και ακριβώς ο ίδιος με την διπλή χθεσινή δολοφονία των δύο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, στη φωτογραφία με όπλα που είχε δώσει παλιότερα στην δημοσιότητα η ίδια η οργάνωση, υπήρχε ένα ΖΑΣΤΑΒΑ, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι το όπλο της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο.

Το επίμαχο βίντεο των 10 δευτερολέπτων από την στιγμή της επίθεσης εξετάζεται εξονυχιστικά από τις αρχές ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας βρίσκεται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ και έχει σύσκεψη με στελέχη της αντιτρομοκρατικής.

Η αστυνομία ωστόσο εκτιμά ότι, αν δεν βρίσκεται η ίδια η "Σέχτα" πίσω από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα, πιθανότατα κρύβεται κάποιο μέλος που έχει πρόσβαση στη "γιάφκα" των όπλων, η οποία δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Όσον αφορά στο βίνετο, φαίνεται ο δράστης (ο συνεπιβάτης της μηχανής) που φορούσε ένα λευκό τζόκεϊ να φτάνει στο σημείο, να βγάζει το όπλο και πυροβολεί πολύ ψύχραιμα και πολλές φορές. Αρχικά πυροβολεί δύο φορές το νεαρό που άρχισε να τρέχει για να μπει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια αρχίζει να πυροβολεί τον 29χρονο τραυματία ο οποίος αρχίζει να τρέχει προς τη λεωφόρο Ηρακλείου. Στη συνέχεια γυρίζει και πυροβολεί τον Γιώργο Φουντούλη και τον Γιώργο Καπελών και μάλιστα δεν διστάζει να σταθεί σχεδόν από πάνω τους και τους ρίξει την χαριστική βολή.

Σημειώνεται ότι και ο συνεργός τους, ο οδηγός της μηχανής είχε όπλο , αλλά οι αρχές θεωρούν ότι ο ρόλος του ήταν να αντιδράσει εάν κάποιο από τα άτομα αντιδρούσε στα πυρά. 

Δείτε τη μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα στο news.gr