Αγρια δολοφονία Χρυσαυγιτών– Ψυχροί εκτελεστές

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν στο φως της δημοσιότητας για τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο εκτέλεσαν δύο νέους ανθρώπους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 7.00 το απόγευμα στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου 420 με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού φορώντας κράνη, προσέγγισαν τα γραφεία.

Πάρκαραν τη μηχανή έξω από ένα κατάστημα πολύ κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο συνεπιβάτης της μηχανής κατέβηκε από το δίκυκλο και αφού πλησίασε τα θύματα, άνοιξε πυρ εναντίον τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο. Ο δράστης δε σταμάτησε εκεί. Τα δύο άτομα σωριάστηκαν κάτω και τότε εισέπραξαν χαριστικές βολές.

Ο δράστης επέστρεψε στη μηχανή και με τον συνεπιβάτη του εξαφανίστηκαν.

Ορισμένες μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο αναφέρουν ότι κοντά ήταν σταθμευμένο ένα ακόμη αυτοκίνητο, το οποίο φέρεται ως ένα σημείο να συνόδευσε τη μηχανή, ακολουθώντας την ίδια πορεία.

Στο σημείο της επίθεσης, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 12 κάλυκες διαμέτρου 9 χιλιοστών.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου απεδείχθη ότι πρόκειται για πιστόλι τύπου Zastava, γεγονός που προσανατολίζει τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε συγκεκριμένους χώρους.

Από την αστυνομία εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν απολύτως οργανωμένη και από ομάδα "υποστήριξης".

Το ένα από τα δύο θύματα, ο 22χρονος Μ. Καπελώνης, βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο δεύτερος, ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης, διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Αγία Ολγα", όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το τρίτο θύμα της επίθεσης, ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Νοσηλεύτεται διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα θεραπείας.

Το βίντεο που έχει στη διάθεση της αστυνομία φέρεται να δείχνει ότι τους πυροβολούσαν ακόμη και όταν ήταν στο έδαφος, μέχρι να αδειάσει το όπλο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την 19.00 ώρα περίπου, χθες (1-11-2013), τέσσερις ημεδαποί άνδρες, που βρίσκονταν σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Ηρακλείου, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα δυο εξ αυτών (22 και 27 ετών) και σοβαρά ο τρίτος, (29 ετών), ο οποίος διακομίστηκε σε Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως προέκυψε, ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα, αφού αποβιβάστηκαν σε κοντινό σημείο, από δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Οι δράστες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα και αναζητούνται, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις Αστυνομικές Αρχές.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.

Από τον χώρο της διπλής ανθρωποκτονίας περισυνελλέγησαν, μέχρι στιγμής, δώδεκα (12) κάλυκες, διαμετρήματος 9 mm, οι οποίοι απεστάλησαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστική εξέταση.

Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Διαβάστε: Έτσι εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους Χρυσαυγίτες