Μικρή Μαρία: Οδεύει προς ανάδοχη οικογένεια από τη Βουλγαρία

Ένα τρίτο σενάριο προστέθηκε στο σίριαλ αναφορικά με το μέλλον της μικρής Μαρίας.

Η εκδοχή του να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια έναντι της πιθανότητας να επιστρέψει στους φυσικούς γονείς της -ή στους συγγενείς τους, πρώτου βαθμού- υπέρεχει δραματικά.

Ωστόσο, αυτό που προστέθηκε στην υπόθεση είναι η ανάδοχη οικογένεια να είναι από τη Βουλγαρία και όχι από την Ελλάδα.

Στην περίπτωση επιστροφής της στη Βουλγαρία, η μικρή Μαρία θα εγκατασταθεί σε κέντρο υποστήριξης "έως ότου εντοπίσουμε την κατάλληλη ανάδοχη οικογένεια", δήλωσε η διευθυντής της τοπικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Υποστήριξης της Βουλγαρίας, Ντιάνα Κάνεβα.

Η τελευταία δεν έμεινε διόλου ευχαριστημένη μετά την πρόσφατη επιθεώρηση των συνθηκών διαβίωσης των βιολογικών γονέων της, Σάσκα Ρούσεβα και Ατανάς Ρούσεφ.

Η πιθανότητα ποινικών διώξεων εναντίον τους απομακρύνει ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο να κερδίσουν εκείνη την κηδεμονία της μικρής Μαρίας και το κορίτσι τελικά να μείνει μαζί τους.

Την ίδια άποψη με την Κάνεβα υποστηρίζουν Βούλγαροι αρμόδιοι σε δηλώσεις τους στον Τύπο της χώρας, ο οποίος άρχισε να παρακολουθεί τις εξελίξεις της υπόθεσης σχετικά με τη μικρή Μαρία, μετά τη διαπίστωση της ταυτότητας των βιολογικών γονέων της με τη μέθοδο του DNA.

Σύμφωνα με τους Βούλγαρους αρμόδιους, η απόφαση για τη μελλοντική διαβίωση και διαπαιδαγώγηση της Μαρίας αλλά και των εννέα αδερφών της θα ληφθεί κατόπιν της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των πιθανών κινδύνων για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών αυτών.