“Βίαιη απώθηση από τα ΜΑΤ” καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος

"Βίαιη απώθηση των διαδηλωτών" καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα, στηλιτεύεται η άρνηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να συναντήσει τους Προέδρους του Πανεπιστημονικού Μετώπου.

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η χθεσινή συγκέντρωση "σύσσωμου του πανεπιστημονικού κόσμου" έξω από το υπουργείο εκφράζει "την αδιάλλακτη στάση των επιστημονικών συλλόγων απέναντι στην ένταξη του ΕΤΑΑ στον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ καθώς και τη βαθιά ανησυχία απέναντι στον αποκλεισμό από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη συνταξιοδότηση που μπορεί να επιφέρει".

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο, την ώρα που οι φορείς και οι εργαζόμενοι διαδήλωναν στον εξωτερικό χώρο του υπουργείου και δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν πιο κοντά στην είσοδο του υπουργείου, οπότε, εκ των πραγμάτων, έγινε ανέφικτη και η διαδικασία διαπραγματεύσεων για συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα, θετικό κλίμα για την οποία, ούτως ή άλλως δεν υπήρχε.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι καυστική απέναντι στη συμπεριφορά της Πολιτείας: "Καταγγέλλουμε την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντήσει τους Προέδρους του Πανεπιστημονικού Μετώπου καθώς και τη βίαιη απώθηση των παρευρισκομένων που ειρηνικά κατέφυγαν έξω από το Υπουργείο για να καταθέσουν, μέσα από τον αγώνα τους, την αγωνία τους για τα καίρια ζητήματα της υγείας".

Βρέθηκε λύση έπειτα από διαβουλεύσεις για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών

Μετά από προσπάθεια των Προέδρων των Επιστημονικών Συλλόγων να συναντήσουν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, η εναλλακτική απάντηση του Υπουργείου να διαπραγματευθούν τα καίρια ζητήματα της Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας και ο Διευθυντής του Υπουργού, δεν έγινε αποδεκτή από τους επιστημονικούς φορείς.

Ωστόσο, ορίστηκε ραντεβού των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα την Τετάρτη στις 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:00.