Δικηγόρος συνδικαλιστή: Ήθελε τις 50.000 ευρώ υπέρ του ταμείου των εργαζομένων

Τη διάθεση των χρημάτων υπέρ των εργαζομένων υποστήριζει ότι προόριζε ο συνδικαλιστής, ο οποίος κατηγορείται ότι ζήτησε από τη διοικήτρια του Σωτηρία, Μαρία Καρρά, 50.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας στον ΣΚΑΪ.

“Υπήρχε από τη διοίκηση του νοσοκομείου η διάθεση να μισθώσουν ένα κτίριο. Ο σύλλογος των εργαζομένων αντιδρούσε. Ο κατηγορούμενος είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη διοικήτρια και τον αναπληρωτή διοικητή. Του έλεγε εκείνη ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να μην αντιδράσουν οι εργαζόμενοι.Υπάρχουν και τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης και της συνέλευσης των εργαζομένων. Εκείνος της είπε ότι υπάρχει ένα ταμείο των εργαζομένων και ζήτησε να πάνε τα χρήματα στους εργαζόμενους. Δεν αρνείται ότι ήθελε να γίνει η συναλλαγή ο κατηγορούμενος. Δεν τα πήρε για λογαριασμό του, αλλά για το ταμείο του σωματείου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορός του.

“Ακούω για έναν άνθρωπο ότι βρέθηκε οπλοστάσιο στο σπίτι του. Οι χειροπέδες και το κλομπ ήταν για τη δουλειά του γιατί ήταν φρουρός στο νοσοκομείο, ενώ το όπλο ήταν ψεύτικο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Λύτρας.