LIVE: Το λείψανο της Αγίας Ελένης από τη Βενετία στην Αθήνα

Στη λιτανευτική πομπή θα συμμετέχουν ένοπλα αγήματα των ΕΔ, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι

Σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά από την Βενετία στην Αθήνα και εν συνεχεία η υποδοχή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ελένης.

Πρόκειται για ένα γεγονός ιστορικής σημασίας το οποίο θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία θα διανείμει προς όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς PULL τόσο από την Βενετία όσο και από την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, στις 14:00 ώρα Ελλάδος (13:00 τοπική Βενετίας) θα πραγματοποιηθεί τελετή παράδοσης του Ι. Λειψάνου από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει λιτανεία του Ι. Λειψάνου από τους Ορθόδοξους κληρικούς στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου και στο Μεγάλο Κανάλι όπου η ελληνική αποστολή θα επιβιβαστεί σε πλοιάριο με προορισμό το αεροδρόμιο. Στην λιτανεία θα παιανίσει μια από τρις παλαιότερες φιλαρμονικές μπάντες της Βενετίας.

Τόσο η τελετή παράδοσης του Ι. Λειψάνου όσο και το μεγαλύτερο μέρος της λιτανευτικής πομπής στην Βενετία θα μεταδοθούν ζωντανά από τηλεοπτικό συνεργείο της Αποστολικής Διακονίας. Η εικόνα θα είναι διαθέσιμη και ελεύθερη προς χρήση, αναπαραγωγή κτλ. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό feed στο επίσημο κανάλι της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο YouTube https://www.youtube.com/c/ApostolikiDiakoniatv

Την ίδια ημέρα, Κυριακή 14ης Μαΐου, στις 18:30 στην Ιερά Οδό μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Ι. Λειψάνου από τον Ιερό Κλήρο και το λαό. Από το σημείο αυτό θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή η οποία θα έχει προορισμό τον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας όπου θα φιλοξενηθεί το Ι. Λείψανο.

Στη λιτανευτική πομπή θα συμμετέχουν ένοπλα αγήματα των ΕΔ, φιλαρμονικές μπάντες, νέες και νέοι με παραδοσιακές ενδυμασίες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Η λιτανευτική πομπή θα περπατήσει απόσταση περίπου 1.200 μέτρα και εν συνεχεία θα εισέλθει στον Ι.Ν. όπου θα τελεσθεί επίσημη Δοξολογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Από την στιγμή της άφιξης του Ι. Λειψάνου στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω μέχρι και την λήξη της Δοξολογίας (18:30 – 20:00 Ελλάδος) θα υπάρχει συνεχής ροή εικόνας. Τόσο η λιτανεία όσο και η Δοξολογία θα καλυφθούν από τηλεοπτικά και θα μοιρασθούν PULL δορυφορικά προς όλους τους Τ/Σ και διαδικτυακά live streaming προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Εκτός από τον φυσικό ήχο θα υπάρχει και περιγραφή στα ελληνικά. Οι ενδιαφερόμενοι ανάλογα με το τι επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν το σχετικό κανάλι ήχου.

(Στη φωτογραφία η Βασιλική του Αγίου Μάρκου)