Πέθανε ο σπουδαίος γιατρός Δημήτρης Ράπτης

Υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα και αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη και τους ασθενείς που έπασχαν από διαβήτη

Έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή ο διακεκριμένος γιατρός, Σωτήρης Ράπτης.

Υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα και αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη και τους ασθενείς που έπασχαν από διαβήτη, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία των πρώτων διαβητολογικών κέντρων της χώρας. Απέσπασε πληθώρα διεθνών τιμητικών διακρίσεων για το ερευνητικό του έργο, ενώ η προσφορά του στην παγκόσμια ιατρική και πανεπιστημιακή κοινότητα ήταν καθοριστική.

Διατέλεσε πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προαγωγή της επιστημονικής αριστείας. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή Σωτηρίου Ράπτη. "Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο καθηγητής ήταν κορυφαία εμβληματική προσωπικότητα για την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, αλλά και για τη διαβητολογική κοινότητα της χώρας μας. Υπήρξε σημαντικός δάσκαλος για όλους εμάς και ήταν από τους βασικούς θεμελιωτές της νέας εποχής του διαβήτη που συνδύαζε την έρευνα με την τεκμηριωμένη κλινική πρακτική.

Η επιστημονική του διαδρομή ταυτίσθηκε με την αφοσίωση του για την ανάδειξη της σημαντικότητας του σακχαρώδους διαβήτη στη χώρα μας και την ευόδωση της συστηματικής, επιστημονικής και κοινωνικής αντιμετώπισής του. Έβαλε τις βάσεις για τα Διαβητολογικά Κέντρα και θεμελίωσε τη συστηματική εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στον σακχαρώδη διαβήτη".