Στα μπλόκα οι αγρότες

Τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν σήμερα στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό

Στη Νίκαια και στο γνωστό μεγάλο μπλόκο της χτυπά από σήμερα η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων με την Πανελλαδική Επιτροπή των αγροτών να απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στους αγρότες της Λάρισας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας.

 ενώ οι αγρότες της Λάρισας προγραμματίζουν προσυγκέντρωση στις 12:00 στις διασταυρώσεις Γαλήνης και Αγίων Αναργύρων. Στις 11:00 οι αγρότες από τα Φάρσαλα δίνουν ραντεβού στη διασταύρωση στο Βασιλί, από όπου θα ξεκινήσουν για να κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας.

Στη Νίκαια αναμένεται να κατευθυνθούν και αγρότες της Καρδίτσας ενώ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων καλεί τους αγρότες των Τρικάλων να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους συναδέλφους τους της Λάρισας και της Καρδίτσας.

Κάποιοι αγρότες  έχουν ήδη στήσει μπλόκο στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, καθώς και στο μπλόκο του Γερακαρίου, στον δρόμο Λάρισας – Αγιοκάμπου.

Όπως γράφει το onlarissa.gr, οι διαφωνίες στους κόλπους των αγροτών οδηγούν και στην «αυτονόμηση» κάποιων περιοχών και τη διασπορά των μπλόκων. Έτσι, ήδη στη Μελούνα βρίσκεται μερίδα αγροτών από τη γύρω περιοχή, οι οποίοι πέρυσι ήταν στα Τέμπη, ενώ αγρότες από τα χωριά του άξονα Λάρισας – Τρικάλων, ετοιμάζουν μπλόκο στο ύψος της διασταύρωσης της Ραχούλας.

Κατακερματισμένο φαίνεται το μπλοκ των αγροτών που είχε πέρσι στήσει μπλόκο στα Τέμπη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας από την επαρχία Τυρνάβου ενδεχομένως οι αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο στη Μελούνα. Στα χωριά του δήμου Κιλελέρ προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, εκτιμάται πως εντός του Σαββατοκύριακου τα τρακτέρ θα βρεθούν στον κόμβο Πλατυκάμπου (πάνω) στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες από το δήμο Τεμπών καθώς και δυνάμεις από της περιοχές της Λάρισας και του Τυρνάβου, προσανατολίζονται και σε ένα τρίτο μπλόκο πάνω στη νέα εθνική οδό, στο ύψος του κόμβου της Γυρτώνης.