Πέθανε ο Γιάννης Σανταντόνιο

Η κηδεία θα γίνει Πολιτική ,ημέρα Παρασκευή(13/1) στις 13:00 στο νεκροταφείο Αλωνες στην Αίγινα

Την τελευταία του πνοή άφησε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν, χθες βράδυ Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, ο αγαπητός σε όλη την Αίγινα ζωγράφος Γιάννης Σανταντόνιο.

Την περασμένη Πέμπτη μετά από ένα μικρό ατύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αίγινας όπου νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ, έχοντας πάντα στο πλάι του την σύντροφό του, ζωγράφο Κυριακή Χριστακοπούλου. 
 
Η κηδεία θα γίνει  Πολιτική ,ημέρα Παρασκευή(13/1) στις 13:00 στο νεκροταφείο Αλωνες στην Αίγινα.

O Γιάννης Σανταντόνιο γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1968, μετά τις σπουδές του στην ΑΣΚΤ (ζωγραφική με τον Γ. Μαυροειδή), εγκαθίσταται στο Παρίσι, όπου σπουδάζει στο Διεθνές πανεπιστήμιο Θεάτρου και στο τμήμα Αιγυπτιακών Σπουδών, ενώ από το 1975 και για 3 χρόνια είναι καθηγητής Εικαστικών στο πανεπιστήμιο Paris 8. Από το 1992 κατοικεί μόνιμα στην Αίγινα, ζωγραφίζοντας στο εργαστήριό του και εκθέτοντας είτε στο χώρο του είτε σε ανοιχτούς ή ιδιωτικούς χώρους. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στη Γαλλία, στις HΠΑ και στην Ελλάδα, ενώ τοιχογραφίες του φιλοξενούνται σε αυλή νηπιαγωγείου στo Παρίσι, στα γραφεία Γαλλικών Ταχυδρομείων, σε εργοστάσιο της Renault, στο Δήμο Ζωγράφου... Την περίοδο 2008-2009 ζωγράφισε τρεις δεξαμενές νερού στο Δήμο Αίγινας.