Νέο κύμα χιονιά από το μεσημέρι – Το έστρωσε στο κέντρο της Αθήνας

Στη λεωφόρο Κηφισίας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες για την αποφυγή ατυχήματος

Aκόμα και το κέντρο της Αθήνας έχει πλήξει ο χιονιάς, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα από τη σημερινή χιονόπτωση. 

Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι ανοικτό και λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση.

Στη λεωφόρο Κηφισίας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες για την αποφυγή ατυχήματος.

Αναφέρθηκαν μικροπροβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από το ύψος των διοδίων του Καπανδριτίου. Η Τροχαία σταματά τις νταλίκες και έτσι στις περίπου 5 το πρωί, δημιουργήθηκε ουρά περίπου 800 οχημάτων. Το πρόβλημα όμως αποκαταστάθηκε άμεσα.

Στο μεταξύ διεκόπη λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας στο ύψος του τελεφερίκ προς καζίνο, στη λεωφόρο Πεντέλης από το ύψος της διασταύρωσης με οδό Ξενίας, στη λεωφόρο Διονύσου από γήπεδο Διονύσου έως Άγιο Πέτρο και Επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου Βαρυμπόμπης από το ύψος της ταβέρνας Λεωνίδας.

Με λίγα προβλήματα διεξάγονται τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού δεν λειτουργούν κάποιες γραμμές στα βόρεια προάστια, όπως στου Παπάγου και την Κηφισιά, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση και σε μικρούς δρόμους, όπως στους δήμους Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Πειραιά.

Εξαρση από το μεσημέρι 

Δεύτερη έξαρση του χιονιά περιμένουν οι μετεωρολόγοι από το μεσημέρι. Πιο αναλυτικά  «Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ενώ χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Ο μετεωρολόγος του MEGA, Θοδωρής Κολυδάς στην πρόγνωσή του, για το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής 29 και 30 Δεκεμβρίου που θα χτυπήσει την Αττική ο ιστορικός χιονιάς περιμένει δύο «κύματα». Το πρώτο πέρασε και το δεύτερο αναμένεται από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Απαγορευτικό απόπλου

Ισχυροί βορειανατολικοί άνεμοι, που φθάνουν κατα τόπους τα 9 με 10 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο, με αποτέλεσμα να είναι σε ισχύ από το πρωί απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστό είναι το πορθμείο Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Δεν εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια των πλοίων σε Καβάλο-Πρίνο, Κεραμωτή-Θάσο, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.