Σκοτεινό το παρελθόν του Σύρου που κακοποιούσε τον 3χρονο γιο του στη Χίο

Ποζάρει με βαρύ οπλισμό και αυτοαποκαλείται επαναστάτης του FSA (Ελεύθερου Συριακού Στρατού)

Αντιφατικός, διπρόσωπος και αμετανόητος εμφανίστηκε στις ελληνικές Αρχές ο 32χρονος Σύρος ο οποίος συνελήφθη στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον εμφανίζει να χτυπά τον τρίχρονο γιο του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι εκείνος είναι ο πατέρας του παιδιού και εξήγησε ότι το χτύπησε γιατί δεν ήθελε να κάνει μπάνιο. «Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό;», αναρωτήθηκε πολλές φορές. Στους αστυνομικούς φέρεται να δήλωσε ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο.

Την ίδια ώρα που oι πληροφορίες για πιθανή σχέση του 32χρονου με τον ISIS δεν επιβεβαιώνονται από την έρευνα των Αρχών, το διαδίκτυο κατακλυζόταν από φωτογραφίες που τον παρουσίαζαν να ποζάρει με βαρύ οπλισμό, να αυτοαποκαλείται επαναστάτης του FSA (Ελεύθερου Συριακού Στρατού) και να εκθειάζει τον Ερντογάν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος. Σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media ομοεθνών του, συνεχίζει το άρθρο, ο 32χρονος ονομάζεται Usama Abdu, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έχει ανεβάσει ένα άλμπουμ φωτογραφιών με τον τίτλο "Επαναστάτης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σημαία και Ερντογάν".