Πανελλαδική απεργία αύριο 8 Δεκεμβρίου: Τι δε θα λειτουργεί

Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Απεργία παραλύει αύριο όλο τον κρατικό μηχανισμό. Οι δυο μεγαλύτερες εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει για αύριο, 8 Δεκεμβρίου, 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου:

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Με τεράστια προβλήματα αύριο οι μετακινήσεις των πολιτών. Τα μέσα μεταφοράς (ΜΜΜ) έχουν αναγγείλει απεργίες και στάσεις εργασίας.

  • Λεωφορεία: Κινούνται από 9.00 το πρωί έως 21.00 το βράδυ
  • Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από 8.30 το πρωί έως 21.00 το βράδυ
  • Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ: Θα λειτουργούν από 10:00 έως 16:00. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια προς αεροδρόμιο όλη την ημέρα
  • ΟΣΕ και Προαστιακός: 24ωρη απεργία, δεν θα εκτελούνται καθόλου δρομολόγια

Πλοία: 24ωρη απεργία ΠΝΟ

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 00.00 το βράδυ της Πέμπτης (προς Παρασκευή).

Προσωπικό ασφαλείας στα Νοσοκομεία

Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων καθώς απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Εφοριακοί

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καλεί τους εφοριακούς να μετέχουν μαζικά στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου.

Οι εφοριακοί θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών, μετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Δάσκαλοι και καθηγητές

Η ΟΛΜΕ καλεί τους δασκάλους και τους καθηγητές να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00

Η ΓΣΕΕ απευθύνει κάλεσμα για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί.« Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...