Οκτώ χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Πορεία προς τη Βουλή

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου αλλά και περιφερειακά

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες - που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση στα Προπύλαια - με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με ομάδα ατόμων να επιδίδεται σε πετροπόλεμο.

Επίσης, συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκεται η Αστυνομία. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, από τη ΓΑΔΑ θα διατεθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί.

Οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις είναι να έχουν διακριτική παρουσία στην συγκέντρωση και πορεία των μαθητών, καθώς και στη συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών το απόγευμα, αλλά παράλληλα να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών.