Ο πρόεδρος της Νέας Πορείας αγόρασε τη Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση

Χρήζει επισκευής και προμήθειας κάποιων σημαντικών ανταλλακτικών

Η Εθνική Τράπεζα και ειδική εκκαθαρίστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έβγαλε την Παρασκευή σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, μία συλλεκτική Mercedes, μοντέλο του 1972, που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης. 

Η πλειοδοτούσα προσφορά, ποσού 25.000 ευρώ, έγινε από τον Λαρισαίο δικηγόρο των Αθηνών, ιδρυτή του κόμματος "Νέα Πορεία" και επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννο Γραμματίδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δεύτερος πλειοδότης προσέφερε 15.000 ευρώ και ο τρίτος 10.000 ευρώ.

Η πολυτελέστατη για την εποχή της Mercedes με τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, τον κλιματισμό, το αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο ταχυτήτων και την επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό κόστισε στον Αλέξανδρο Ωνάση, 250.000 δραχμές, ενώ ένας μισθωτός έπρεπε να δουλέψει 3.572 ημέρες - χωρίς να ξοδέψει δραχμή- για να την αποκτήσει, μιας και το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 70 δραχμές!

Η Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση, χρήζει επισκευής και προμήθειας κάποιων σημαντικών ανταλλακτικών, ήταν ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο στην εποχή του. Το γεγονός και μόνο ότι ήταν αυτόματο τα λέει όλα.