Πέθανε η τραγουδίστρια Νάντια Κωνσταντοπούλου

Ήταν παντρεμένη με τον μουσικοσυνθέτη Τάκη Μωράκη

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η τραγουδίστρια Νάντια Κωνσταντοπούλου, νικημένη από το Αλτσχάιμερ. Γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1933 στα Αθήνα και ήταν παντρεμένη με τον μουσικοσυνθέτη Τάκη Μωράκη. 

Η διακεκριμένη τραγουδίστρια της ελαφράς μουσικής και στιχουργός, διετέλεσε «πρώτη διδάξασα» σε πολλά από τα τραγούδια του Μωράκη.

Πρωτοεμφανίστηκε στο επαγγελματικό τραγούδι το 1958 και τον επόμενο χρόνο δισκογράφησε το πρώτο της τραγούδι («Θα σ’ αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» του Ζ. Κορινθίου). Προηγουμένως, ήταν υπάλληλος στη δισκοθήκη της Ραδιοφωνίας, από την οποία απολύθηκε (λόγω ασυμβίβαστου...) όταν έκανε μια εμφάνιση στα «Αστέρια», αντικαθιστώντας τη Νάνα Μούσχουρη.

Κατόπιν, με προτροπή του Γ. Μουζάκη, εμφανίστηκε στο ελαφρό μουσικό θέατρο («Ροζ μπαλέτα», «Τριάντα κότες κι ένας κόκορας», κ.λπ.) και γνώρισε τον Μωράκη. Ερμηνεύοντας τραγούδια του συζύγου της, συμμετείχε σε διάφορα Φεστιβάλ και κέρδισε αρκετά βραβεία (βλ. Μωράκης Τάκης).

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, σύμφωνα με το vasilisblogs.blogspot.gr, ερμήνευσε τραγούδια και άλλων εκλεκτών συνθετών (μεταξύ των οποίων του Μ. Πλέσσα, του Κ. Χατζή, με ιδιαίτερη επιτυχία του Ανδρέα Χατζηαποστόλου, κ.ά.). Το 1996 επισκέφθηκε την Αμερική και πραγματοποίησε ορισμένες εμφανίσεις.

H κηδεία της θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη από το Α΄ κοιμητήριο Αθηνών.