Δυστύχημα Αίγινα: Ακόμα έχω στα αυτιά μου τον ήχο της σύγκρουσης

Αίσθηση προκαλεί πολίτης, ο οποίος περιγράφει τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό

Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία αυτόπτη, ο οποίος περιγράφει τη στιγμή του δυστυχήματος στην Αίγινα και τη σύγκρουσην των δύο σκαφών εν πλω, σημειώνοντας χαρακτηριστικά "Εχω ακόμη αυτό τον τρομερό ήχο στα αυτιά μου, τον ήχο της σύγκρουσης".

Ο αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος μίλησε στην εφημερίδα Καθημερινή, ενώ ήταν το πρόσωπο που κάλεσε στις 12.48 της 16ης Αυγούστου το Λιμεναρχείο του νησιού και ενημέρωσε για τη σύγκρουση του ταχύπλοου «Ντουέντε» με το τουριστικό σκάφος "Αντωνία".

"Οταν άκουσα το μπαμ, γύρισα το κεφάλι αμέσως και είδα το ταχύπλοο να περνάει πάνω από το σκάφος και να το τουμπάρει. Το τουριστικό βυθίστηκε αμέσως, σε δύο λεπτά, ενώ αυτομάτως το ταχύπλοο σταμάτησε, έμεινε ακυβέρνητο και φαινόταν να το παρασύρει το ρεύμα. Αργότερα, είδα ένα γκρίζο φουσκωτό στο πλάι του που άρχισε να το σέρνει", προσθέτει.

Ο αυτόπτης μάρτυρας έκανε μπάνιο στην Πέρδικα και, όπως λέει, οι φωνές των ναυαγών του τουριστικού σκάφους που καλούσαν σε βοήθεια έφταναν μέχρι την ακτή. Η πρώτη του ενστικτώδης αντίδραση ήταν να καλέσει το 100, αλλά από την αστυνομία του είπαν ότι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν. Ακολούθως βρήκε το τηλέφωνο του Λιμεναρχείου Αίγινας και τους ειδοποίησε. Η κλήση του και τα στοιχεία του περιλαμβάνονται σε έκθεση του Λιμενικού ως η πρώτη ειδοποίηση από αυτόπτη μάρτυρα. Ωστόσο, κανείς δεν του ζήτησε αργότερα να καταθέσει σχετικά με το περιστατικό. "Τους είπα ότι ο κόσμος πεθαίνει", σημειώνει μεταξύ άλλων ο μάρτυρας, ο οποίος ζήτησε να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του.