Μεγάλη οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια

Σε διαρκή επιφυλακή οι αρχές τη στιγμή που η φωτιά συνεχίζει να καίει από το Σάββατο το μεσημέρι ασταμάτητη

Περισσότερα από 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί στη Βόρεια Εύβοια, προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή στην περιοχή, ενώ έως και αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει ασταμάτητη ιδίως στο μεγάλο μέτωπο, πάνω από τη λίμνη Ευβοίας. 

Οι κάτοικοι της περιοχής πέρασαν δύσκολες ώρες τη νύχτα, ενώ οι τοπικές αρχές στην Λίμνη εξέτασαν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην εκκένωση οικισμών κοντά στο σχολείο πκαθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σημαντικά, ενώ λόγω των πυκνών καπνών η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Μάλιστα, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που αποχώρησαν αυτοβούλως από την περιοχή.

Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει ήδη οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί εκκένωση οικισμών, να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 48 οχήματα, 120 πυροσβέστες, 44 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, 11 βυτιοφόρα, ενώ μηχανήματα φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες. Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Χθες η φωτιά -που έκαψε εξοχική κατοικία, αποθήκες και συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων- είχε φτάσει δίπλα από τα σπίτια στον οικισμό Κατούνια, ο οποίος έχει εκκενωθεί.

Η Μονή Γαλατάκη εκκενώθηκε επίσης από την Αστυνομία, οι μοναχές έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στην Λίμνη.