Επεισόδια στο κέντρο – Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο

Την ώρα που οι διαδηλωτές έφθαναν μπροστά από τη Βουλή, οι νεαροί πραγματοποίησαν την επίθεση στην ουρά της πορείας.

Επεισόδια είχαμε στο Σύνταγμα στις 8.30 το βράδυ περίπου, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ.

Την ώρα που οι διαδηλωτές έφθαναν μπροστά από τη Βουλή, οι νεαροί πραγματοποίησαν την επίθεση στην ουρά της πορείας.

Αντιεξουσιαστές φορώντας μαύρες κουκούλες επιτέθηκαν κατά δημοσιογράφων με ύβρεις και απειλές και χτύπησαν δημοσιογράφο του τηλεοπτικού καναλιού Star, ο οποίος κάλυπτε τη μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα.

Λίγο αργότερα, άγνωστοι κυνήγησαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με σβάστικες και μαιάνδρους, ο οποίος βρήκε καταφύγιο στις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν με κρότου-λάμψης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο, η παρουσία των διαδηλωτών μειώθηκε αισθητά.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια:

Η ένταση συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία. Μικροένταση σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, με την αστυνομία να κάνει χρήστη κρότου λάμψης και να προχωρά σε μια προσαγωγή, ενώ προσαγωγές υπήρξαν και στην οδό Μπενάκη.

Επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, με κουκουλοφόρους να στήνουν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, να τους βάζουν φωτιά και να πετούν παράλληλα μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, για να τους απωθήσουν.

Εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των σημερινών επεισοδίων. Οι έξι προσαγωγές έγιναν από την περιοχή των Εξαρχείων, ενώ οι άλλοι τρεις προσήχθησαν νωρίτερα από την πλατεία Συντάγματος.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων περίπου 50 άτομα, αλλά επικρατεί ηρεμία παντού.

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος