Όταν ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσίαζε φεστιβάλ ατόμων με αναπηρία

Οι αντιφάσεις

“Να φωνάξω μαζί με όλους το σύνθημα αυτού του φεστιβάλ, ότι η διαφορετικότητα είναι η μόνη αλήθεια η οποία μας ενώνει. Πραγματικά θα πρέπει να φύγουμε από τους φόβους μας εάν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή, να κατανοήσουμε τους άλλους, να ανοίξουμε τα όρια και τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή και όχι με αυτόν τον πολύ κακομαθημένο τρόπο μιας λύπης που έχουν οι άνθρωποι, βάζοντας αμέσως τον εαυτό τους σε πλεονεκτικότερη θέση”

Αυτό έλεγε ο Λάκης Λαζόπουλος 6 χρόνια πριν στη διάρκεια της παρουσίας του στην τελετή έναρξης του διεθνούς φεστιβάλ "EMOTION PICTURES Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία" το 2007, το οποίο παρουσίαζε ο ίδιος. Και τα λεγόμενά του τον φέρνουν σε πλήρη αντίθεση με αυτά που δήλωσε την Τρίτη μέσα από την εκπομπή του: «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το θεωρώ παράνοια, παραφροσύνη», ανέφερε σχολιάζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Λαζόπουλος εναντίον Λαζοπουλου...

Ο Λάκης Λαζόπουλος το 2007 παρουσίασε την τελετή έναρξης του διεθνούς φεστιβάλ "EMOTION PICTURES Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία". Σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του περί "καθήλωσης" [https://www.facebook.com/DisArtMove/photos/977877792259966/].Video με ελληνικούς υπότιτλους βάσει διαλόγων [πατήστε πάνω στο γρανάζι και επιλέξτε "Υπότιτλοι" / "Captions"].

Δημοσιεύτηκε από Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία-Movement of artists with disabilities στις Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016