Κατέρρευσε τριώροφη πολυκατοικία στο Καματερό

Τριώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε πριν από λίγο στο ρέμα της Εσχατιάς, στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά, στο Καματερό. Στην περιοχή αποστάλθηκε άμεσα κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής και μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά, καθώς υπάρχουν φόβοι για ανάσχεση της ροής και πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς η κακοκαιρία με τις ισχυρές βροχές αναμένεται να κλιμακωθεί της επόμενες ώρες. 

Η τριώροφη οικοδομή είχε νομιμοποιηθεί αλλά είχε εκκενωθεί από πέρσι, με ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής που είχε διαβλέψει τον υψηλό κίνδυνο για μια τέτοια εξέλιξη. 

Μέχρι το μεσημέρι,  η Πυροσβεστική είχε δεχθεί δεχθεί 160 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και παροχές βοήθειας, σε εγκλωβισμένους οδηγούς. Οι περισσότεροι απεγκλωβισμοί οδηγών ΙΧ έχουν γίνει κυρίως στην περιοχή των Λιοσίων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ελευσίνα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο επιβάτες από ΙΧ αυτοκίνητο, που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της νεροποντής.

Κατά τα άλλα, η Αττική βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε κλοιό κακοκαιρίας με αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων κυκλοφοριακών προβλημάτων. Βασικοί οδικοί άξονες όπως η Χαμοστέρνας και η Φορμίωνος πλημμύρισαν, ενώ στη Δεκελείας στο δήμο Αχαρνών και στο Φάληρο παρενέβη η Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς από αυτοκίνητα.

Επίσης, πλημμύρισε η περιφερειακή του Αιγάλεω, στον ανισόπεδο κόμβο της Καβάλας απέναντι από το ΚΤΕΛ και στην οδό Τσαλαβούτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Κλιμάκια υπαλλήλων της Περιφέρειας διενεργούν αυτοψίες στα σημεία που υπάρχουν προβλήματα και όπως σημειώνεται «με γνώμονα την προστασία του πολίτη, (η Περιφέρεια) παραμένει σε επιφυλακή για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι αρμόδιες αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση στους δήμους Μενιδίου, 'Ανω Λιοσίων, Ν. Ιωνίας και στην ευρύτερη περιοχή μεγάλο μέρος της οποίας δεν είναι συνδεδεμένο με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα.