Νέο συλλαλητήρια ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σήμερα κατά του μνημονίου

Παλλαϊκή Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη, ημέρα ψήφιση στη Βουλή του δεύτερου πακέτου με τα προαπαιτούμενα, η ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια στις 7:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή. 

Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 18:00 οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας λόγω των διαδηλώσεων.Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά απο τους παραπάνω σταθμούς αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, "η κυβέρνηση, μετά την ψήφιση της πρώτης δέσμης των αντιλαϊκών μέτρων, εισάγει για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015, μία δεύτερη δέσμη σκληρών μνημονιακών μέτρων που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: 

  1. Τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να γίνονται δίκες-εξπρές σε ζητήματα που θα αφορούν πλειστηριασμούς ακινήτων, έτσι ώστε αυτά τα ακίνητα να περιέλθουν στα «νύχια» τραπεζών και funds-«γερακιών» του εσωτερικού και του εξωτερικού.

  2. Την ενσωμάτωση, στο Εθνικό δίκαιο της χώρας μας, της Κοινοτικής Οδηγίας για την «ανάκαμψη» και την εξυγίανση των τραπεζών. Η οδηγία αυτή προβλέπει ότι σε περίπτωση αποτυχίας και εκκαθάρισης των τραπεζών επιλαμβάνονται οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκή Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή την ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στα Προπύλαια για:

  • Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.

  • Την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

  • Τη μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους.

  • Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας 

Συλλαλητήρια πραγματοποιεί και καλεί το ΠΑΜΕ σήμερα σε πολλές πόλεις ενάντια στο 2o πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.  Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια.