Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι οι απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος εργατικές ενώσεις και σωματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ). Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 1.500, πιθανόν και περισσότερα άτομα.

Στις 11.00 ξεκίνησε η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η πορεία ξεκίνησε περίπου μία ώρα αργότερα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στην πορεία συμμετέχουν επίσης μεταξύ άλλων οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Στρατούλης, Ρένα Δούρου και Νίκος Βούτσης.

Οι "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά κόκκινες, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, από την πλατεία Κλαυθμώνος. Ο κόσμος της εργασίας υπέστη μεγάλη ζημιά τα τελευταία 5 χρόνια, συνέχισε ο υπουργός Εργασίας, και τόνισε ότι σήμερα η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό. Αυτός ο αγώνας είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και υπογράμμισε ότι "αυτά που υποσχεθήκαμε τα τηρούμε".

Προηγουμένως σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση. 

Η παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην πλατεία Κλαυθμώνος προκάλεσε... παντζουρλισμό μεταξύ των ρεπόρτερ, που έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να του πάρουν μία δήλωση.

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος