Δυο γυναίκες βοήθησαν τη Βίκυ Σταμάτη στην απόδραση

Δυο γυναίκες, μια μητέρα και η κόρη της ανακρίθηκαν σήμερα, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Πεπόνη, για το παρασκήνιο της απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μια γυναίκα (η μητέρα) ήταν πρώην εργαζόμενη του Δρομοκαΐτειου από όπου είχε απολυθεί. Εκεί είχε γνωρίσει την κ. Σταμάτη, ενώ είχε κρατήσει τα κλειδιά του λουκέτου του δωματίου της συζύγου το Α. Τσοχατζόπουλου. Έτσι βοήθησε την κ. Σταμάτη να αποδράσει.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δυο γυναικών, η κ. Σταμάτη πέρασε τη νύχτα στο σπίτι της δεύτερης γυναίκας (της κόρης της πρώην εργαζόμενης στο Δρομοκαΐτειο). Η δεύτερη γυναίκα δήλωσε πως δεν γνώριζε την ταυτότητα της κ. Σταμάτη αλλά πως η μητέρα της, της είχε πει ότι επρόκειτο για μια δυστυχισμένη γυναίκα, που δεν μπορούσε να δει το παιδί της.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της αστυνομίας, η 46χρονη γυναίκα (που εργαζόταν παλιότερα στο Δρομοκαΐτειο), ομολόγησε ότι παρείχε συνδρομή στην Σταμάτη προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει.

Συγκεκριμένα, της παρέδωσε κλειδί κεντρικής πόρτας του Νοσοκομείου και παράλληλα διευκόλυνε τη διαφυγή της μεταφέροντάς την με όχημα της και παρέχοντάς της κατάλυμα.

Η ίδια η Β. Σταμάτη πάντως δήλωσε ότι πέρασε όλο το βράδυ της έξω, σε ένα πάρκο στο Χαϊδάρι.

Οι δυο γυναίκες αφότου ανακρίθηκαν αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε επίπεδο πλημμελήματος.

Οι ανακρίσεις πάντως συνεχίζονται για να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες απέδρασε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου από το Δρομοκαΐτειο.

Τα μέτρα ασφαλείας στο ψυχιατρικό ίδρυμα παραμένουν πολύ αυξημένα.