Το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ημέρα πένθους για όλη την Κρήτη η σημερινή, και κυρίαρχα για την τοπική κοινωνία στους Αρμένους Ρεθύμνου. Η κρητική γη θα αγκαλιάσει για πάντα το πρώτο θύμα "bullying" στη χώρα μας που δίνει με τέτοιο τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του. Η κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα γίνει στις 12.00 στο χωριό Σελλί.

Άφωνη η γειτονιά του Βαγγέλη, στο χωριό του Αρμένοι, εγκλωβισμένη συναισθηματικά η κοινή γνώμη σε όλο το νησί, δύο ημέρες μετά την είδηση του τραγικού θανάτου του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του (σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση) μιας και - σύμφωνα με όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας από την ημέρα της εξαφάνισής του - δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον εκφοβισμό, την απαξίωση και τις χυδαίες επιθέσεις που δεχόταν από συμφοιτητές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ημέρα πένθους έχει κηρύξει η Τοπική Κοινότητα Αρμένων την ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του 20χρονου σπουδαστή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».