Ένας ακόμα Έλληνας επιβάτης του Norman Atlantic νεκρός

Ένας ακόμα Έλληνας, επιβάτης του Norman Atlantic είναι νεκρός, όπως ανακοινώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, μετά την ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη.

Στους 485 ανέρχονται οι επιβαίνοντες του πλοίου «Norman Atlantic», σύμφωνα με νέα λίστα που απέστειλαν χθες οι ιταλικές Αρχές στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα λίστα υπάρχουν ακόμα διπλοεγγραφές ονομάτων.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως επιβεβαιώνεται, πλέον, ότι στο πλοίο δεν υπήρχαν υπεράριθμοι επιβάτες.

Σημειώνεται πως ο ανώτατος αριθμός επιβαινόντων για το συγκεκριμένο πλοίο, και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του «Norman Atlantic», ήταν 499 άτομα, αριθμός που είχε ακουστεί από δικαστικό λειτουργό της Ιταλίας τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΑΝΕΚ ο αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο ήταν 474 άτομα.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή το Λιμενικό έδωσε το λεπτομερές ιστορικό των αρχικών ενεργειών του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς, μέχρι και τη χρονική στιγμή που κατέστη εφικτή η επικοινωνία για πρώτη φορά με τον Πλοίαρχο του Norman Atlantic, αλλά και την αλληλογραφία για τη λίστα επιβαινότων.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα στο πλοίο Norman Atlantic εισήλθε ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», διότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς».