Μενδώνη: Ίσως πάρει χρόνια να μάθουμε τον ένοικο της Αμφίπολης

Απαντήσεις αναφορικά με τα ευρήματα στην Αμφίπολη έδωσε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η κα Μενδώνη παραδέχθηκε ότι ο τάφος έχει δεχθεί ανθρώπινη παρέμβαση.

"Από την αρχή της ενημέρωσης είχαμε πεί-κι έχουμε πολλές φορές επαναλάβει- ότι έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων", τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφορικά με το ποιος είναι θαμμένος στον τάφο η κα Μενδώνη απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι με σιγουριά και ίσως χρειαστούν και χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη του μνημείου.

"Το ποιός είναι θαμμένος, δεν μπορούμε να το πούμε πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή και πολύ πιθανόν πριν να ολοκληρωθεί και η μελέτη του μνημείου η οποία μπορεί να κρατήσει κάποια χρόνια", είπε η κα Μενδώνη.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού σχολίασε και την ανάρτηση της Ντ. Κίγκ, σχετικά με την ανεύρεση επιγραφών στον περίβολο;

"Το 2013 , όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο μέρος του περιβόλου, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ανασκαφέας, εντοπίστηκαν τεκτονικά σύμβολα,δηλαδή σημάδια των μαστόρων της εποχής. Πρόκειται για μεμονωμενα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία συνηγορούν στη χρονολόγηση του μνημείου", τόνισε η κα Μενδώνη.