ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Οι καταστροφικές πλημμύρες στην Αττική

Την επόμενη μέρα των καταστροφών έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν από τη νεροποντή της Παρασκευής. Στο Ίλιον βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός, Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος άκουσε αρκετές αποδοκιμασίες από τους κατοίκους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδει το news.gr από τις οδούς Βούρβαχη και Ξάνθου στο Ίλιον, οι οποίες πλημμύρισαν, ενώ εμφανές είναι το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί αρκετά σπίτια αλλά και αυτοκίνητα.

"Η κατάσταση διαιωνίζεται και δεν βλέπουμε καμία βελτίωση. Το μόνο που νιώθουμε είναι απελπισία", λένε οι κάτοικοι στον Γιάννη Κέμμο, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο.

"Αν έρθει ο δήμαρχος θα φάει ξύλο. Είναι γνωστά τα προβλήματα και κανείς δεν κάνει τίποτα γι' αυτά", λένε κάποιοι άλλοι.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που βλέπετε στη φωτογραφία, δηλώνει τυχερή που κατάφερε να διασώσει μέρος της περιουσίας της. "Αν δεν με βοηθούσε ο γείτονας, δεν ξέρω τι θα έκανα. Τα νερά μπήκαν στο σπίτι μου και έφτασαν σε κάθε γωνιά".

Άλλη οικογένεια καταγγέλλει ότι όλο το σπίτι της έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή.

Ο κόσμος βρίσκεται από το βράδυ στους δρόμους, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί η κινητή και ακίνητη περιουσία του. Άλλοι σηκώνουν τα έπιπλά τους, σε μια προσπάθεια να διασώσουν ό,τι απέμεινε. Βλέποντας μάλιστα τους δημοσιογράφους, οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο για να καλύψουν το ρεπορτάζ ρωτάνε πολλοί από αυτούς: "Μήπως είστε από το δήμο; Περιμένουμε κάποιον από τη δημοτική αρχή να έρθει εδώ", εκπέμποντας μια κραυγή αγωνίας, ενώ περιμένουν από τις επίσημες αρχές ένα χέρι βοηθείας που θα δώσει λύση στο πρόβλημά τους.