Γραμμή Ζωής: Μετά τη συγγνώμη δεν κάνουμε μήνυση στον Σεφερλή

Του Γιώργου Λαμπίρη

"Δεν θα υποβάλλουμε μήνυση στον Μάρκο Σεφερλή. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν ήταν εξαρχής στις προθέσεις μας. Να έρθουμε δηλαδή σε προσωπική αντιπαράθεση με τον οποιονδήποτε και εν προκειμένω με τον παρουσιαστή".

Mε αυτή του τη δήλωση, μιλώντας στο news.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου "Γραμμή Ζωής", Γεράσιμος Κουρουκλής βάζει τέλος στο θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την τηλεφωνική φάρσα του παρουσιαστή του MEGA, σε δύο ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με τον κύριο Κουρουκλή "ήταν ένα ατυχές περιστατικό, όταν ο παρουσιαστής προσπάθησε να κάνει σάτιρα με δύο γέροντες από χωριά των Τρικάλων".

"Αρκεί να σας αναφέρω ότι στη γραμμή 10 - 65 έπαιρναν πολίτες διαρκώς, μετά το περιστατικό", συμπληρώνει ο πρόεδρος της Γραμμής Ζωής.

Όπως αναφέρει η γραμμή ζωής δέχτηκε καταγγελείες, οι οποίες ανέφεραν χαρακτηριστικά:

-"Ήθελα να δω τι θα έκανε αυτός αν έμενε στο τηλέφωνο κάποιος από τους δύο ηλικιωμένους, η κυρία ήταν ιδιαιτέρως συγχυσμένη",

-"Έχει χάσει το μέτρο ο Σεφερλής, γιατί δεν το έκανε στη μάνα του;",

-"Το πρόβλημα δεν είναι ότι κάνει φάρσα σε ηλικιωμένους, αλλά το χαμηλής και κακής ποιότητας χιούμορ του"

Ο κύριος Κουρουκλής περιγράφει πως όταν ενημερώθηκε το βράδυ της Τρίτης για το γεγονός και είδε το βίντεο στο διαδίκτυο, διαπίστωσε πως οι καταγγελίες που δεχόταν η γραμμή είχαν βάση.

"Πήρα τηλέφωνο το ΔΣ της Γραμμής Ζωής και ενημέρωσα τον νομικό σύμβουλο. Στη συνέχεια συνέταξα μία δήλωση, την οποία και προώθησα στα μέσα ενημέρωσης. Το θέμα δεν ήταν να υποβάλλουμε μήνυση, καθότι δεν έχουμε προσωπική αντιπαράθεση. Αυτό που θα κάναμε ήταν να προσκομίσουμε τα στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας, καθώς και τις καταγγελίες του κόσμου με την προτροπή να κρίνει ο εισαγγελέας αν υπάρχουν κολάσιμες πράξεις ή όχι", σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου.

Καταλήγει, διαβεβαιώνοντας πως από τη στιγμή που ο Μάρκος Σεφερλής προέβη σε δημόσια δήλωση συγνώμης, εμείς δεν θα προβούμε σε καμία περαιτέρω ενέργεια. "Τον συγχαίρουμε για την τιμιότητα και την ειλικρίνιά του", αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Λίγη ώρα αργότερα, μετά την επικοινωνία μας με τον κύριο Κουρουκλή, το σωματείο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, την οποία παραθέτουμε:

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2014

Θεωρούμε αξιέπαινη την δήλωση του κυρίου Μάρκου Σεφερλή, στην αρχή της σημερινής του (16/10/2014) εκπομπής, αναφορικά με την φάρσα σε βάρος ηλικιωμένων συνανθρώπων μας που έγινε κατά την διάρκεια της εκπομπής του της 14ης/10/2014.

Τίμια και εμφανώς συγκινημένος, δηλώνοντας μεταμέλεια παραδέχθηκε το λάθος του και ζήτησε Δημόσια Συγνώμη από τους ηλικιωμένους που είχε προσβάλει και ταλαιπωρήσει.

Η δήλωσή του ότι δεν θα επαναλάβει φάρσες σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας θεωρούμε ότι ικανοποιεί το κοινό αίσθημα.

Εμείς, από τον Ε.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, αποσυρόμενοι στο βάθος της σκηνής, ευχόμαστε στον κύριο Μάρκο Σεφερλή καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ και

Διοικητής της υπηρεσίας SilverAlert

 

Γεράσιμος Κουρούκλης