Στο Εφετείο ο Ζήγρας, ο Άκης και η κόρη του

Ο Νίκος Ζήγρας, η Αρετή Τσοχατζοπούλου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασαν στο Εφετείο Αθηνών για την εκδίκαση της υπόθεσης για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, καθώς εκδικάζεται και πάλι στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Πρωτόδικα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τους 17 από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση της νομιμοποίησης των “δώρων” για τις αγορές των υποβρυχίων και των TOR M1, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι τρεις που έφτασαν πρώτοι στο δικαστήριο.

Ο Νίκος Ζήγρας τιμωρήθηκε με κάθειρξη έξι ετών, κάθειρξη δώδεκα ετών επιβλήθηκε στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή και άλλο είκοσι στον ίδιο.

Το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε "μίζες" κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.Σύμφωνα με το δικαστήριο το βρώμικο χρήμα διακινήθηκε μέσω μιας δαιδαλώδους διαδρομής στην οποία εμφανίζονταν παρένθετα πρόσωπα ή εταιρίες με απώτερο σκοπό να χαθούν τα ίχνη και να παραμείνει στο απυρόβλητο ο τελικός αποδέκτης.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος