“Να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, θα τους διώξω από την εκπαίδευση”

Περισσότεροι από τέσσερις είναι τελικά οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδοφιλίας, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, ο οποίος ήταν εκείνος που, με δηλώσεις του στη Βουλή, αποκάλυψε το σκάνδαλο.
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πάντως, διαβεβαίωσε ότι θα τεθούν όλοι εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. "Ακόμα και στον Πάπα να πάνε, θα βρεθούν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας της Τετάρτης θα έχει τα στοιχεία των εκπαιδευτικών και θα τα δημοσιοποιήσει.
Ακόμη, ο υπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε 600 σχολεία, σταδιακά, σε όλη την Επικράτεια, με το οποίο θα προστατεύονται οι μαθητές από τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας και παιδοφιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε αποκαλύψει ότι μεταξύ των 1.000 παιδόφιλων που έχουν εντοπιστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν βρεθεί και τέσσερις εκπαιδευτικοί, με έναν εξ αυτών να εργάζεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλους τρεις στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια. 

Ορισμένοι εξ αυτών φέρονταν από τις αρχικές τους δηλώσεις να έχουν επιστρέψει στις υπηρεσίες τους, με τον ίδιο τον υπουργό να προαναγγέλλει την θέση τους σε αργία άμεσα. 

 
Σχετικά με την επιστροφή τους στη διδασκαλία, ο υπουργός εξήγησε ότι οι υποθέσεις είχαν φτάσει στο δικαστήριο, αλλά με τις συνεχείς αναβολές που έπαιρναν είχαν επιστρέψει στις αίθουσες διδασκαλίας για μάθημα στα παιδιά.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Υπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι τέσσερις εκπαιδευτικοί, τρεις από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ένας από την τριτοβάθμια εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό τον Μανώλη Σφακιανάκη εντόπισε τους εκπαιδευτικούς και ενημέρωσε τον υπουργό Παιδείας.