Συλλαλητήρια για την εργατική Πρωτομαγιά και δύσκολες μετακινήσεις

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις την πρώτη ημέρα του Μάη, λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά.

Διαδηλώσεις - Συλλαλητήρια

ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται εντός της ημέρας.

Το κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων είναι "ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά", με εμφανείς αναφορές στην ανεργία που καλπάζει.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθήνας οργανώνουν συγκέντρωση στις 11:00 της Πέμπτης, με σημείο εκκίνησης στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αντίστοιχα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε στις 10:00, στην πλατεία Συντάγματος.

Επίσης, οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του νέου σχεδίου νόμου που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η προσυγκέντρωσή τους έλαβε χώρα στις 09:30 στην Πλατεία Κάνιγγος.

Στις 10:30, αντίστοιχα, θα προσφερθούν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών από παραγωγούς και πωλητές.

Η πορεία της εργατικής Πρωτομαγιάς στο κέντρο της Αθήνας, έληξε χωρίς παρατράγουδα και σε ειρηνικό κλίμα διαδήλωσης λίγο μετά τις 13:30 της Τρίτης, καθώς τότε έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος και τα τελευταία "μπλόκα" διαδηλωτών. Λίγο μετά τη διάλυση των διαδηλωτών, η Αστυνομία έδωσε εντολή για έναρξη της λειτουργίας του σταθμού του μετρό στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα, μετά τις 13:45.

Μέσα μαζικής μεταφοράς - Πώς κυκλοφορούν την Πρωτομαγιά

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και δε θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 09:00 ως τις 21:00.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία.
 
Κανονικά κυκλοφορούν ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Υπενθυμίζεται ότι κλειστός παρέμεινε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα από την έναρξη της λειτουργίας του, στις 05:30 της Τρίτης έως το τέλος των συγκεντρώσεων (15:45).

Στο μεταξύ, από τις 07:00 της Πέμπτης είχαν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπές της κυκλοφορίας και εκτροπές σε άλλους δρόμους, σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις γίνονταν κατά περιπτώσεις και ανάλογα με την ώρακ ια τον όγκο των διαδηλωτών που περνούσαν, στις περιοχές γύρω από τις Πλατείες Συντάγματος και Κλαυθμώνος και γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWS.GR

Mε προσωπικό ασφαλείας πραγματοποιούνται την ημέρα της Πρωτομαγιάς τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία. 

Τα δρομολόγια των γραμμών εκτέλεσαν το πρώτο δρομολόγιο από 04:55 και το τελευταίο θα εκτελεστεί στις 23:52 περίπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, δε θα λειτουργήσει η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν "ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ", ενώ τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α. θα λειτουργήσουν κανονικά.