Δήμαρχος Ελληνικού: Δεν κρυβόμουν, περίμενα να κηδευτεί το παιδί

Εξηγήσεις έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης, λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ της περιοχής, μετά τη σιγή ιχθύος που τηρήθηκε από τη δημοτική Αρχή τις προηγούμενες ημέρες.

Κυρίαρχος επιχείρημα των ιθυνόντων στο δήμο και του ίδιου του δημάρχου ήταν ο σεβασμός στο πένθος της οικογένειας εξαιτίας του θανάτου του 13χρονου αγοριού.

"Ποιος μπορεί να είναι ήσυχος όταν έχει πεθάνει ένα μικρό παιδί; Από την Κυριακή το βράδυ με βασανίζει το ερώτημα αν μπορούσα να έχω κάνει κάτι περισσότερο για να μην συμβεί το κακό", ανέφερε.

"Δεν κρυβόμουν", δήλωσε ο δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, επισημαίνοντας ότι δε θέλησε να κάνει δηλώσεις για το τραγικό περιστατικό νωρίτερα, αφού δεν ήθελε να βγαίνει και να διαπληκτίζεται στα ΜΜΕ, "πριν κηδευτεί το παιδί και πριν υπάρξει μία στοιχειώδης έρευνα".

"Yπάρχει ένα πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων και την αδειοδότησή τους", είπε χαρακτηριστικά.

"Ο δήμος μας δεν είχε μία προηγούμενη εμπειρία", πρόσθεσε ακόμα ο κ. Κορτζίδης.

"Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή χρήση και όχι μόνιμη και γι' αυτό επηρεάστηκε η κρίση μας", είπε για τη λειτουργία του λούνα παρκ χωρίς αδειοδότηση.

"Ήταν σωστό αυτό ή λαθος;", διερωτήθηκε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, τονίζοντας ότι αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα και παράλληλα, υπογράμμισε ότι επιθυμεί και θα κινηθεί ώστε να δοθούν απαντήσεις το συντομότερο.