Πρωτοφανείς ουρές στα ανοικτά φαρμακεία

Τραγελαφικές σκηνές εκτυλίσσονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία που παραμένουν ανοικτά εν μέσω της απεργίας διαρκείας των φαρμακοποιών.

Το σκηνικό έχει ως εξής: τεράστιες ουρές, αγωνία για το αν θα υπάρχουν τα ζητούμενα φάρμακα στα ράφια, μέχρι και... πορτιέρης σε κάποια φαρμακεία.

Η ταλαιπωρία του κοινού που χρειάζεται φάρμακα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, όσο επιμηκύνεται το διάστημα της απεργίας, καθώς οι ουρές είναι κάθε μέρα μεγαλύτερες, η ανάγκη για φάρμακα μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο ασφαλισμένος ή τέλος πάντων, ο πολίτης που πηγαίνει στο φαρμακείο για να εξυπηρετηθεί για λογαριασμό του ή για κάποιον άλλον, να μη βρει το φάρμακο που αναζητά.

Η ουρά στα φαρμακεία ξεπερνά ακόμη και τα 90 λεπτά σε κάποια από τα εφημερεύοντα και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε φαρμακείο, στην οδό Πατησίων, η ουρά είναι τέτοια, που χρειάστηκε να μπει ένα άτομο ως "πορτιέρης" για να ρυθμίσει την ουρά.

Ήδη από την Τετάρτη 26 Μαρτίου οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε απεργία διαρκείας.

Μέσα από την εφαρμογή του news.gr μπορείτε να δείτε τα εφημερεύονται και διανυκτερεύοντα φαρμακεία για να μπορέσετε να εξυπηρετηθείτε.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο, που κατατίθεται στη Βουλή.

Επίσης, κατηγορούν την κυβέρνηση για "πρωτοφανή κοροϊδία", καθώς, όπως υποστηρίζουν, "φέρνει ύπουλα και αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή, στο νομοσχέδιο που συμφώνησε με την τρόικα, αλλαγές στο καθεστώς των φαρμακείων οδηγώντας τον κλάδο σε καταστροφή και την Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο".