Στον Κεγκέρογλου αντιπροσωπεία των αγροτών

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τις αντιπροσωπείες των αγροτών από όλη την Ελλάδα να βρίσκονται στην Αθήνα, όπου αύριο πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας συναντάται το μεσημέρι της Τετάρτης με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το θέμα που αφορά την απασχόληση αλλοδαπών στα χωράφια τους.

Ζητάμε να τους δίνεται προσωρινή άδεια στη διάρκεια της απασχόλησής τους στα χωράφια μας, έτσι ώστε το μεροκάματο που τους δίνουμε να μπαίνει στα έξοδα, στα βιβλία εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της Πρωτοβουλίας.

Πάντως, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωποι των αγροτών, απέβησαν άκαρπες οι επαφές τους τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθώς, όπως τους είπαν, "οι όποιες αλλαγές μπορούν πλέον να επέλθουν μόνο με εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών".

Στην Πέλλα οι αγρότες τηρούν πιο σκληρή στάση, καθώς έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της εφορίας Εδέσσης από το πρωί της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου, ενώ υπενθυμίζεται και το πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο στις 15:00 της Πέμπτης.

Στα Πράσινα Φανάρια έχουν συγκεντρωθεί ήδη από τις 12:00 της Τετάρτης οι αγρότες της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, στο σημείο αναμένονται περί τα 130 τρακτέρ από τις περιοχές της Επανομής, της Γαλάτιστας, της της Χαλκιδικής, της Θέρμης, της Ραιδεστού και του Τριλόφου.

Στις 15:00 οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα δείξουν τη διαμαρτυρία τους.

Παράλληλα, αγρότες στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, έκλεισαν συμβολικά το δρόμο.

Την ίδια ώρα, αγρότες στα Μάλγαρα μοιράζουν από το πρωί ρύζι στους διερχόμενους, ενημερώνοντάς τους για τα αιτήματά τους.