Εισβολή χρωμάτων σε συνοικία του Φιξ

Μία ξεχωριστή πρωτοβουλία ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας οι atenistas το περασμένο Σάββατο, καθώς αποφάσισαν να δώσουν ζωή σε ένα ξεχασμένο πεζόδρομο, την οδό Δηλιάδος, Λεωφόρο Συγγρού και στο ύψος του σταθμού Συγγρού - Φιξ. 

Επειδή φαντασία και κέφι είναι πάντα παρόντα, το δρομάκι μεταμορφώθηκε σε 10 ώρες μόνο. Περίπου 850 μέτρα χρωματιστά κορδόνια, 100 θηλιές, 35 άτομα, σκάλες, μπογιές, πινέλα και καλλιτεχνική διάθεση δημιούργησαν μία ευχάριστη εμπειρία για όποιον βρέθηκε εκεί, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα των atenistas.

Ένα από τα κτίρια ήταν η έπαυλη της κόρης του Συγγρού, όπου πριν γίνει η προσθήκη πίσω από το αρχικό κτίσμα, στο σημείο βρίσκονταν μόνο κήποι και υπήρχε μέχρι και πισίνα. Το ταβερνάκι στη οδό Φαλήρου ήταν τα δωμάτια του υπηρετικού προσωπικού.

Το δρομάκι χρησιμοποιείται μόνο από τις πολυκατοικίες που έχουν πρόσβαση σε αυτό, καθώς μέχρι σήμερα ήταν παραμελημένο. Αυτό που του έλειπε έως τώρα ήταν το χρώμα. Πολύ χρώμα και ζωή. Για το σκοπό αυτό κρεμάστηκαν πολύχρωμα σχοινιά σε όλο το μήκος του στενού φτιάχνοντας διάφορα μοτίβα. Οι τοίχοι στολίστηκαν με μονόχρωμες ανθρώπινες φιγούρες που διασκεδάζουν κρατώντας σχοινιά. Με αυτό τον τρόπο θέλαμε να κυριαρχεί η κίνηση και το αέρινο στοιχείο, ώστε να υπάρχει η αίσθηση του ‘αέρινου’ σε ένα κατά τα άλλα πραγματικά στενό δρομάκι.