Ορθοπεταλιές για φίλους και κατοίκους του Διδυμότειχου

Ένας ακόμα δήμος, μετά το Μαρούσι, τη Νέα Μάκρη, αλλά και αρκετούς ακόμα θα βάλει για τα καλά στη ζωή του το ποδήλατο. Αυτή τη φορά είναι ο δήμος Διδυμοτείχου. Δημιουργώντας το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων EasyBike, θα  είναι διαθέσιμα στους πολίτες, οι οποίοι θα τα βρίσκουν σε ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς σε όλη την πόλη.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος από τον Δήμαρχο της πόλης Παρασκευά Πατσουρίδη θα γίνει στον σταθμό της κεντρικής πλατείας Διδυμοτείχου την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Σημειώνουμε ότι ήδη έχουν εγκατασταθεί 7 σταθμοί αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων του πιο διαδεδομένου συστήματος ποδηλάτων EasyBike, που θα φιλοξενήσουν 100 ποδήλατα ειδικής κατασκευής.

Το πρόγραμμα διάθεσης των ποδηλάτων θα λειτουργήσει δωρεάν σε πιλοτική μορφή για ένα μήνα. Προϋπόθεση για τη δωρεάν χορήγηση είναι οι χρήστες να έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος.

Με την πάροδο της δοκιμαστικής εφαρμογής, τα ποδήλατα θα είναι στη διάθεση όλων όσων θέλουν να κάνουν τις δουλειές τους, να γυμναστούν ή απλά να κάνουν βόλτα στο Διδυμότειχο.

Τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα για κατοίκους και επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για όσο χρόνο επιθυμούν και να τα επιστρέψουν στην συνέχεια σε κάποιον από τους σταθμούς.