Η λίστα με τις πόλεις που μας κάνουν ευτυχισμένους

Ζείτε και αναπνέετε στην Αθήνα, γκρινιάζετε και αγανακτείτε καθημερινά για την κίνηση, την ατμοσφαιρική ρύπανση, την καθυστέρηση στην ουρά της εφορίας και τόσα άλλα. Κι όμως αν κοιτάξετε λίγο παραπέρα, θα δείτε ότι υπάρχουν και πόλεις, βγαλμένες από μία άλλη ζωή και σίγουρα μακριά από την Ελλάδα.

Σε αξιολόγηση ανάμεσα σε 140 πόλεις παγκοσμίως, το Economist Intelligence Unit δημοσίευσε τη λίστα με τις Top 10 πόλεις που προσφέρουν αυτή τη στιγμή την καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους τους.

 Τα στοιχεία που έλαβαν υπόψιν οι αξιολογητές ήταν η τοποθεσία, οι συνθήκες διαβίωσης, ο δείκτης ανάπτυξης και η κουλτούρα του λαού. Ανάμεσα στους παράγοντες που μπήκαν στη “ζυγαριά” ήταν και οι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, των υποδομών, του περιβάλλοντος, της σταθερότητας και φυσικά του πολιτισμού.

Οι πόλεις βαθμολογήθηκαν με άριστα το 100 για την ιδανική πόλη για να ζεις. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές με την ελπίδα ότι κάποια των ημερών θα βρεθούμε στη συγκεκριμένη λίστα. Στην κορυφή της λίστας η Μελβούρνη και ακολουθούν η Βιέννη, το Βανκούβερ. Ας δούμε ποιες είναι με....σειρά εμφάνισης: 1. Μελβούρνη, Αυστραλία (97,5) 2. Βιέννη, Αυστρία (97,4) 3. Βανκούβερ, Καναδάς (97,3) 4. Τορόντο, Καναδάς (97,2) 5. Κάλγκαρι, Καναδάς (96,6) 6. Αδελαΐδα, Αυστραλία (95,9) 7. Σίδνεϊ., Αυστραλία (96,1) 8. Ελσίνκι, Φινλανδία (96) 9. Περθ, Αυστραλία (95,9) 10. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία (95,7)