Ένα γάλα περιμένει… να το πάρει όποιος έχει ανάγκη

Ένα πρόγραμμα στήριξης άπορων συμπολιτών μας

Ένα γάλα… περιμένει πλέον, σε όλα τα μικρά καταστήματα διατροφής και φούρνους της Κοζάνης, όσους δεν μπορούν να το αγοράσουν.

Η πρωτοβουλία στήριξης άπορων συμπολιτών μας ανήκει στην οργάνωση ΑΡΣΙΣ Κοζάνης και με τη συνεργασία του κτηνοτρόφου Τριαντάφυλλου Στότογλου.

«Προσφέρουμε μια δράση που ξεκινά από την κοινωνία και καταλήγει στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη χωρίς να μεσολαβούν ενδιάμεσοι φορείς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, Δημήτρης Λεούδης και πρόσθεσε ότι στην προσπάθεια αυτή το κύριο χαρακτηριστικό είναι «η διακριτικότητα, και ο σεβασμός απέναντι σε ανθρώπους που ζουν στην ανέχεια»

Το «Γάλα που περιμένει» είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας «Ψωμί που περιμένει», που ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ μήνες με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής μιας οικογένειας και συμμετέχουν 33 καταστήματα ειδών διατροφής και φούρνοι από την πόλη της Κοζάνης.

Όπως εξήγησε ο κ.Λεούδης, ο πελάτης αγοράζοντας το δικό του γάλα μπορεί να πληρώσει ένα επιπλέον γάλα και να το αφήσει σε «αναμονή» για κάποιον συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη. Στην συνέχεια ο καταστηματάρχης με την αντίστοιχη απόδειξη τοποθετεί το γάλα ή άλλα προϊόντα της δράσης σε εμφανές σημείο και παράλληλα αναγράφει σε ειδικό πίνακα που φέρει το λογότυπο της δράσης τον αριθμό των φιαλών γάλακτος ή των ψωμιών που είναι σε «αναμονή».

Οποίος θέλει να πάρει κάποιο γάλα σε «αναμονή», το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί ένα σημείο πώλησης, που στη βιτρίνα του έχει την αντίστοιχη ενημερωτική αφίσα και να το ζητήσει. «Η επιχείρηση θα του το διαθέσει διακριτικά μαζί με την απόδειξη, διασφαλίζοντας έτσι μια αξιοπρεπή διαδικασία» σημείωσε ο Δημήτρης Λεούδης και πρόσθεσε ότι ελπίζει η πρωτοβουλία να αγκαλιαστεί από τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους τους.