Ξενώνας αστέγων στο Βόλο

Λύσεις στο πρόβλημα των αστέγων αναζητά τον τελευταίο καιρό ο Δήμος Βόλου, βλέποντας ότι μέρα με τη μέρα ο αριθμός τους αυξάνεται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτή τη στιγμή προωθείται πρόγραμμα για την ανακατασκευή εγκαταλελειμμένων κτηρίων ή παλιών ξενοδοχείων που βρίσκονται στο Βόλο και τα οποία χωρίς πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος θα μπορούσαν να στεγάσουν δεκάδες αστέγους όχι μόνον από το Δήμο Βόλου, αλλά και από τον υπόλοιπο Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.

Στελέχη του Δήμου Βόλου επεξεργάζονται τη σχετική πρόταση, η οποία όταν ολοκληρωθεί θα έλθει προς συζήτηση στην πολιτική ηγεσία του δήμου, προκειμένου με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μπαρμπουδάκη στο πλαίσιο συζήτησης για τους όρους λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων σημείωσε ότι ο αριθμός των αστέγων στο Βόλο είναι πολύ μεγαλύτερος από 44 άτομα και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέσα στο 2013.