Ο “τοίχος της προσφοράς” και στην πόλη της Κέρκυρας

Ομάδες ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, δημιουργούν διαδικτυακές σελίδες για την προώθηση της αλληλεγγύης στις γειτονιές και τις πόλεις της Ελλάδας

Ο τοίχος της καλοσύνης και της προσφοράς ήρθε και στην Κέρκυρα. Μετά τη Λάρισα, οι "τοίχοι της προσφοράς" πολλαπλασιάζονται ραγδαία σε όλη την χώρα, δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην Ελευσίνα, στο Μαρούσι, στην Καισαριανή, στη Δράμα, στο Ηράκλειο, στη Ρόδο και τώρα και στην Κέρκυρα.

Ομάδες ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, δημιουργούν διαδικτυακές σελίδες για την προώθηση της αλληλεγγύης στις γειτονιές και τις πόλεις της Ελλάδας.

Στην καρδιά του Ιονίου, στην πόλη της Κέρκυρας, ο «Τοίχος της Προσφοράς» έφτασε μετά από πρωτοβουλία του Τοπικού Τμήματος Κέρκυρας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και συγκεκριμένα από τον Κλάδο Αστεριών (παιδιά ηλικίας 5-7 χρονών) και τον Κλάδο Μεγάλων Οδηγών (παιδιά ηλικίας 15-18 χρονών)σε συνεργασία με τον δήμο και την Περιφέρεια Κέρκυρας.

Με το μήνυμα «άφησε ό,τι περισσεύει, πάρε ό,τι χρειάζεσαι», ο «Τοίχος της Προσφοράς» στην Κέρκυρα, απεικονίζει ένα τεράστιο δέντρο αγάπης και ελπίδας, με πολλές κρεμάστρες, που τοποθετήθηκε σε τοίχο έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας και σε αυτόν μπορούν να αφήνουν όσοι επιθυμούν ρούχα και καθαρό συσκευασμένο φαγητό για αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

«Ως στόχο έχει τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Έφορος του Τοπικού Τμήματος Κέρκυρας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Εύη Γκόγκα, 

Ενώ από τη μεριά της, η αρχηγός από τον Κλάδο Αστεριών, Αντιγόνη Κανταρέλη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι σκοπός του «Τοίχου της Προσφοράς στην Κέρκυρα» είναι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, ερεθίσματα που έχουν λάβει τα παιδιά, όπως είπε, από τις δράσεις του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

 «Με αυτήν μας την πράξη, δείχνουμε ότι ακόμη και τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν την ανάγκη που υπάρχει και πως η ελπίδα δεν έχει χαθεί» υπογράμμισε η κ. Κανταρέλη.