Παιχνίδια, δώρο Χριστουγέννων στα παιδιά της Θεσσαλονίκης

Πάνω από εκατό κιβώτια με παιχνίδια έχουν συγκεντρωθεί στη Θεσσαλονίκη για να παραδοθούν ενόψει των Χριστουγέννων σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά.

Οι Θεσσαλονικείς συμμετείχαν στη πρωτοβουλία που οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας: “Οι Θεσσαλονικείς για ακόμη μία φορά δείξαμε ότι δεν έχουμε χάσει την κοινωνική μας ευαισθησία. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πραγματικά συγκινητική και κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε παιχνίδια για δύο περισσότερα ιδρύματα από αυτά που είχαμε αρχικά υπολογίσει. Παιχνίδια με τα οποία θα μπορέσουμε να δώσουμε λίγη χαρά μέσα στις γιορτές σε παιδιά που ζουν χωρίς οικογένειες και μεγαλώνουν σε ιδρύματα”.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα επαναληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τα ιδρύματα στα οποία θα δοθούν τα παιχνίδια είναι το Παιδικό Χωρίο στο Πλαγιάρι, η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος, το Παπάφειο Ορφανοτροφείο, ο Αγ. Στυλιανός και το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Όλοι οι διοργανωτές ευχαριστούν τη χορωδία του Πανεπιστημίου Μακεδονία η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση.