Εξαρτημένα άτομα καλλιεργούν τη γη βιολογικά

Μια παρέα 15 ατόμων εξαρτημένα από τα ναρκωτικά ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο μαθήματα βιολογικής καλλιέργιας, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στόχος των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι η ένταξη των τοξικοεξαρτημένων ατόμων και ο εφοδιασμός τους με προσόντα και γνώσεις που θα τα βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους και να βρουν εργασία, σύμφωνα με την Αγγελική Χαμοσφακίδη, υπεύθυνη του τμήματος εκπαίδευσης.

Τη σημασία των προγραμμάτων για τους ανθρώπους αυτούς, τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο Παρασκευάς Σάββας, υπεύθυνος επανένταξης του ΚΕΘΕΑ. “Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται για τη θεραπεία των παιδιών, για την κοινωνικοποίησή τους και την ένταξή τους”.

Οι εκπαιδευόμενοι έκαναν πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν, στολίζοντας με καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά τους κήπους του νεοκλασικού κτιρίου του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Το πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 400 ωρών υλοποιήθηκε στην περιφέρεια Αττικής την περίοδο Αυγούστου- Νοεμβρίου 2012 για συνολικά 15 απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άνεργα άτομα. Εντάσσεται στην κίνηση "ΚΕΘΕΑ-Υπηρεσίες Κατάρτισης και Συμβουλευτικής σε απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση άτομα” που εντάσσεται στο πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η υλοποίηση έγινε από το Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΕΚΚΕΕ ΚΕΘΕΑ) – Παράρτημα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.