Αποστολή στο Αγαθονήσι για εξετάσεις σε ανασφάλιστους

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης με την «Αποστολή» και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζουν αδιάκοπα τους ακρίτες του Αγαθονησίου.

 Η ''Αποστολή'' και ο ΙΣΑ συνεχίζουν  την υποστήριξη άγονων ακριτικών περιοχών της Ελλάδας. 

Έτσι, στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε για δεύτερη φορά, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με σκοπό την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανασφάλιστων  νησιωτών  στα πλαίσια του 22ου οδοιπορικού υγείας.

Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι  200 κατοίκοι του νησιού υποδέχθηκαν θερμά  τους εθελοντες ιατρούς   του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής αναγνωρίζοντας τη συνεχή του στήριξη σε ένα ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου,το οποίο δεν έχει φαρμακείο και αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στα θέματα υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "Αποστολή'' της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνώνκ. Γεώργιο Πατούλη επισκέφθηκαν το Περιφερειακό Ιατρείο του Αγαθονησίου για να καταγράψουν προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν και να παραδώσουν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Στους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συμμετείχε και στέλεχος της κλινικής BAVARIA  που συνεισφέρει στην υλοποίηση τού έργου των ακριτικών οδοιπορικών.  

Οι εθελοντές γιατροί, πραγματοποίησαν κλινικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού.