Τουρνουά μπόουλινγκ για την Παγκόσμια Ημέρα αυτισμού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας αυτισμού στις 2 Απριλίου, το κέντρο διάγνωσης και αποκατάστασης ατόμων με αυτισμό, «ΗΛΙΑΝΘΟΣ», του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου απευθύνει κάλεσμα σε φορείς που εξυπηρετούν άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος σε ένα τουρνουά Bowling.

Όπως αναφέρουν στην πρόσκληση που απευθύνουν "στόχος είναι να γνωριστούμε και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας. Να περάσουμε 2 ευχάριστες ώρες με στόχο πάντα την ενημέρωση της κοινότητας και την κοινωνική ενσωμάτωση των εξυπηρετούμενών μας".

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2007
και από το 2008 αποφασίστηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Σκοπός της είναι να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον αυτισμό και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ομαλή ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία.

Ο αυτισμός είναι ο γενικός όρος για μια ομάδα σύνθετων διαταραχών της ανάπτυξης του εγκεφάλου η οποία οδηγεί σε ποικίλες δυσκολίες και περιορισμούς στη διαμόρφωση γνωστικών λειτουργιών, στον τρόπο επικοινωνίας και την επεξεργασία των αισθητηριακών ερεθισμάτων. Αποτελεί μια πολύπλοκη νευροψυχιατρική διαταραχή που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και την ένταξή του στο κοινωνικό σύνολο.

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Δ . Α . Φ . «ΗΛΙΑΝΘΟΣ» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, λειτουργεί από το 2010 στο Περιστέρι. Απευθύνεται σε παιδιά - εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Τα θεραπευτικά προγράμματα έχουν ως κεντρικό άξονα την κοινωνικοποίηση, την επικοινωνία και την βελτίωση της λειτουργικότητας και της αυτονομίας των εξυπηρετούμενων.

Πού:

COSMOS BOWLING 2, (Τεύθιδος 7 Μπουρνάζι Περιστέρι).
Δηλώσεις συμμετοχής έως 14 Μαρτίου.
Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5789 190, Κώστας Φούντας, ή στείλτε mail στο [email protected]