Ένας κορυφαίος του design υποδέχεται και συνομιλεί με το κοινό

Ψάχνοντας λίγο στις ρίζες της λέξης design, θα δει κανείς ότι προέρχεται από το λατινικό "disegnare", που σημαίνει δείχνω ή επισημαίνω. Στην πραγματικότητα όμως, όταν ονόματα του design, σαν τον Michael Wolff, επιλέγουν να έρθουν στη χώρα μας και να...δείξουν το δρόμο που οι ίδιοι χάραξαν στο χώρο, τότε δεν μπορεί κανείς, παρά να μιλήσει - το ελάχιστο που μπορεί να κάνει - γι' αυτούς.

Ο πρωτοπόρος σχεδιαστής και οραματιστής της τέχνης του design, κατάφερε σε όλα του τα επαγγελματικά βήματα να ξεπεράσει στερεότυπα και κανόνες, να βάλει στην άκρη προκαταλήψεις και να αφήσει το στίγμα του σε επιχειρήσεις που είχαν ανάγκη προσδιορισμού και ταυτότητας.

Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Central St Martins (Λονδίνο) και στο Cape Peninsula University of Technology (Κέιπ Τάουν). Είναι επίσης, Senior Fellow στο Royal College of Art, μέλος της βρετανικής ακαδημίας Royal Designers for Industry, και μόνιμος σύμβουλος επί θεμάτων σχεδιασμού της βρετανικής κυβέρνησης.

Πληθώρα διακρίσεων κοσμούν το βιογραφικό του διάσημου σχεδιαστή, ο οποίος θα μιλήσει δωρεάν, μεταδίδοντας το σεβασμό του και την αφοσίωση στην τέχνη που υπηρετεί σε μία βραδιά στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.

Ο Michael Wolff θα συνομιλήσει τόσο με τη δημοσιογράφο Rachel Howard, η οποία θα είναι παρούσα για να του θέσει ερωτήματα, όσο και με το κοινό, για τη μεθοδολογία της δημιουργικής σκέψης. Η μακρόχρονη εμπειρία του στο branding, δείχνει το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του σε μια εποχή όπου ο προσδιορισμός της ταυτότητάς μας είναι πρωταρχικής σημασίας. Η συνάντηση με τον Michael Wolff θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 17 Μαρτίου στις 7μμ, στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (Συγγρού 107-109, Αθήνα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ την εκδήλωση υποστηρίζουν η Βρετανική Πρεσβεία, το Κολλέγιο Βακαλό και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε, με το [email protected].